Lapsille

Kerhotoiminta

Ylivieskan 4H-yhdistyksen yksi tärkeä toimintamuoto ovat kerhot. Kerhot toimivat Ylivieskan keskustassa ja sivukylillä.

Kerhot jaotellaan monitoimi- ja teemakerhoihin. Monitoimikerhoissa toiminta on monipuolista, esim. askartelua, liikuntaa, kokkailua, näyttelemistä tai ulkoilua. Teemakerhoissa toiminta suunnitellaan yhden aiheen ympärille, esim. lemmikkien, käsitöiden tai vaikka musiikin.

4H-kerhoissa tehdään pedagogisesti suunniteltuja TOP-tehtäviä. 4H-TOP on kaikille lapsille ja nuorille avoin yritteliäisyyteen ja yrittäjyyteen kannustava tehtäväpankki.

Kerhoissa toteutetaan neljän H:n periaatetta ja tekemällä oppimisen käytännönläheistä toimintamenetelmää. H-kirjaimet tarkoittavat suomeksi seuraavia asioita

  • Harkinta - kuvaa sitä miten tärkeää ihmisen on jatkuvasti kehittää omaa ajatteluaan sekä pyrkiä kaikessa toiminnassaan rehellisyyteen ja oikeudenmukaisuuteen.
  • Harjaannus - tarkoittaa käytännön ja käden taitoja, joita harjoitellaan kaikessa 4H:n toiminnassa. Tähän liittyvät tärkeänä osana asenteet, kuten yritteliäisyys ja ahkeruus.
  • Hyvyys - kertoo toisen ihmisen kunnioittamisesta ja huolenpidosta. Siihen liittyvät myös yhteistyötaidot ja hyvä käytös.
  • Hyvinvointi - on kokonaisvaltainen asia, johon liittyvät ihmisen fyysinen ja henkinen tasapaino sekä riittävä aineellinen hyvinvointi. 4H-toimija pystyy luomaan arjen hyvinvointia itselleen ja muille.

Kerhomaksut

Jos liityt 4H-jäseneksi 35€/kausi tai 70€/perhe/kausi, saat käydä ilmaiseksi kaikissa 4H-kerhoissa, olet tapaturmavakuutettu ja olet oikeutettu saamaan alennuksia jäsenetuliikkeistämme. Lue lisää jäsenyydestä täältä. Jäsenet saavat myös alennuksia muusta järjestämästämme toiminnasta. 

Jos et ole 4H:n jäsen, maksat 3 € tarvikemaksun jokaisesta käymästäsi kerhokerrasta 35 euroon (yksi henkilö) tai 70 euroon (perhe) asti. Käynnit laskutetaan kerhokauden päätteeksi (joulukuussa ja toukokussa), toteutuneiden käyntien mukaisesti.