Ysit töihin

Lähikuva nuoresta/poikaoletetusta, jolla on suu ammollaan. Kuvan vasemmassa laidassa Ysit töihin -logo. Kuva: Suomen 4H-liitto/Jouni Ranta.

4H-järjestön Ysit töihin -toiminnassa parannetaan nuorten talous-, yrittäjyys- ja työelämätaitoja tarjoamalla nuorille valmennusta ja koulutusta. Tavoitteena on työllistää nuoria vähintään kahden viikon ajaksi 9. luokan jälkeisenä kesänä. Nuori voi myös työllistää itsensä 4H-yrittäjänä.

Ylivieskan alueen yhdeksäsluokkalaiset ovat mukana toiminnassa suorittamalla Ajokortti työelämään -koulutuksen. Koulutuksessa nuori saa perusteet työn hakemisesta, työelämän pelisäännöistä sekä asiakaspalvelusta.

Kesätöitä tarjoavat yritykset, kunnat, erilaiset yhteisöt ja kotitaloudet. Palkkauksessa hyödynnetään erilaisia malleja, muun muassa "Tutustu työelämään ja tienaa" - ja Kesätyöseteli-malleja sekä TES:n mukainen palkkausta. Nuoren voi tilata töihin myös 4H-yhdistyksen kautta (4H-yrittäjät ja Helppi-työpalvelunuoret).

4H-yhdistykset seuraavat ja tilastoivat yhdeksäsluokkalaisten sijoittumista kesätyöhön ja kokoavat palautetta sekä nuorten että työnantajien kokemuksista.

Ysit töihin -toimintaa tukee Opetus- ja Kulttuuriministeriö.

Lue lisää 4H-järjestön Ysit töihin -toiminnasta:

Lisätietoa:
Toiminnanjohtaja
Maarit Rauhala
puh. 044 295 2925
ylivieska@4h.fi 

Hei ysi! Etsimme reippaita ja oma-aloitteisia nuoria helppi-työpalveluumme. Työtehtävät voivat olla pihanhoitoa, siivouspalvelua, juhla-apua, lemmikkien hoitoa ja lastenhoitoa. Työtehtävät määräytyvät asiakastilausten mukaan.