YLIVIESKAN 4H-YHDISTYS RY

4H-järjestö on kansainvälinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorisojärjestö, joka tarjoaa laadukasta toimintaa 6-29-vuotiaille lapsille ja nuorille.

Ylivieskan 4H-yhdistys ry tarjoaa lapsille ja nuorille:

• Työmahdollisuuksia - työpalvelussa ja kerhonohjaajana
  • 4H-yrittäjyyttä - työelämävalmiuksia
  • Kerhoja, leirejä, retkiä ja tapahtumia - monipuolista ja hyvinvointia edistävää toimintaa lapsille ja nuorille
  • Pelimiitti-toimintaa - pelitoimintaa Ylivieskan ja lähialueiden 13-17 -vuotiaille
  • Kursseja ja koulutuksia - uuden oppimista käytännössä

Yhdistyksen tarkoituksena on 4H-nuorisotyön avulla

1. voimistaa nuorten omatoimisuutta, yritteliäisyyttä ja käytännön taitojen hallintaa;
  2. tukea nuorten terveitä elämäntapoja, kestävän kehityksen kunnioittamista sekä kansainvälistymistä;
  3. edistää nuorten elämänhallintaa ja ehkäistä heidän syrjäytymistään;
  4. edistää nuorten ja heidän perheidensä hyvinvointia.

4H kehittää ihmistä kokonaisuutena. Tätä kuvaavat neljän H:n perustana olevat sanat HEAD, HANDS, HEART ja HEALTH, suomeksi harkinta, harjaannus, hyvyys ja hyvinvointi. H-kirjaimet tarkoittavat suomeksi seuraavia asioita:

Harkinta - kuvaa sitä miten tärkeää ihmisen on jatkuvasti kehittää omaa ajatteluaan sekä pyrkiä kaikessa toiminnassaan rehellisyyteen ja oikeudenmukaisuuteen.

Harjaannus - tarkoittaa käytännön ja käden taitoja, joita harjoitellaan kaikessa 4H:n toiminnassa. Tähän liittyvät tärkeänä osana asenteet, kuten yritteliäisyys ja ahkeruus.

Hyvyys - kertoo toisen ihmisen kunnioittamisesta ja huolenpidosta. Siihen liittyvät myös yhteistyötaidot ja hyvä käytös.

Hyvinvointi - on kokonaisvaltainen asia, johon liittyvät ihmisen fyysinen ja henkinen tasapaino sekä riittävä aineellinen hyvinvointi. 4H-toimija pystyy luomaan arjen hyvinvointia itselleen ja muille.

Yhdistyksemme hallitus:

Tehtävä                                                                          Nimi
Puheenjohtaja           Soili Hautamäki

Varapuheenjohtaja