Lähiruokakurssi

Näe, koe, maista!

LuLu -hanke yhdessä Taanilan ja Kasianiemen yläkoulujen kotitalousopettajien kanssa halusi viedä oppilaat lähiruoan ääreen. Annoimme nuorille mahdollisuuden päästä näkemään, kokemaan ja maistamaan lähiruoan merkistys ja sen vaikutukset omaan asuin kuntaan ja sen lähiympäristöön!

Lähiruokakurssilla toteutimme 1 vierailun paikallisen tuottajan (Kotipellontila) luo. Vierailulla tutustuimme heidän tuotteeseensa, sen valmistuksesta ja matkasta aina kaupanhyllylle asti.

Kun vierailut oli suoritettu, kokoonnuimme yhdessä kokkailemaan herkullisia reseptejä ja uusia kokonaisuuksia. Raaka-aineet koostuivat tottakai Kotipellontilan tuotteista sekä muista lähiruoka valmisteista.

Mitä lähiruoka on?

Lähiruoka on lähellä tuotettua ja kulutettua ruokaa. Se voi olla muun muassa lihaa, maitotuotteita, viljatuotteita, hilloja tai muita maataloustuotteita. Lähiruoka on maailmanlaajuinen ilmiö, joka korostaa alkuperää, jäljitettävyyttä, tuoreutta ja tarinaa. Lähiruoka on kuitenkin tunnetusti kalliimpaa verrattuna moneen muuhun ruokamerkkiin, mikä lisää lähiruokakritiikkiä. Toisaalta lähiruoan ostaminen tukee paikallisia yrittäjiä ja näin ollen myös taloutta. Lähiruoka parantaa myös alueen ympäristöä. Kumpaan joukkoon sinä kuulut?